Zilele Prevenţiei în Parlamentul României

Zilele Prevenţiei în Parlamentul României

Zilele Prevenţiei în Parlamentul României

Asociația Pro Imunizare în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaţilor organizează campania de vaccinare antigripală gratuită Zilele Prevenţiei. Evenimentul se va desfăşura în Parlamentul României  în zilele de 11 şi 12 octombrie, interval orar 08:00-19:00, adresată tuturor membrilor Parlamentului şi personalului auxiliar din Palatul Parlamentului.

Clinica medicală mobilă va fi amplasată la nivelul P1 al Camerei Deputaţilor, în spaţiul din imediata vecinătate a sălii şedinţelor de plen ale Camerei Deputaţilor.

Prin campania de vaccinare Zilele Prevenţiei, Asociaţia Pro Imunizare şi-a propus să informeze despre importanţa imunizării prin vaccinare, gripa fiind o boală contagioasă ce nu trebuie subestimată.

În contextul scăderii acoperirii vaccinale în România şi a numeroaselor semnale de alarmă transmise de către specialişti, Asociaţia Pro Imunizare împreună cu membrii Parlamentului şi-au propus un exerciţiu de prevenţie.

Dr. Anca Drăgănescu, Preşedinte Asociaţia Pro Imunizare, a declarat:

„Am ajuns într-un moment în care vocea nespecialiştilor şi a adepţilor teoriilor conspirative este mai auzită şi mai promovată decât cea a medicilor. Considerăm că este nevoie de un efort comun al autorităţilor, specialiştilor şi societăţii civile pentru ca sănătatea publică să nu fie pusă în pericol şi pentru a se evita riscul izbucnirii unor noi epidemii.”

 

Ştiri