Dr. Falup – despre imunizare

Dr. Falup – despre imunizare

  1. Ce este imunizarea?

Imunizarea este folosită  pentru a preveni o infecție primară sau pentru a preveni consecințele unei infecții. Această definiție a imunizării implică cunoașterea germenilor (bacterieni dar și virali) cu care se confruntă o populație. Părinții trebuie să cunoască germenii care circulă în comunitate pentru a-și putea exprima consimțământul pentru imunizare în deplina cunoaștere a beneficiilor acesteia. Imunitatea este capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. Aceasta se poate realiza prin imunoglobulinele sintetizate de către organsim sau prin cele care se sintetizează în urma vaccinării.

  1. Imunizare sau imunitate?

De fapt amandouă ele se găsesc într-o relație dinamică se construiesc una pe cealaltă, prin imunizare ne crește imunitatea.

  1. Cum poate fi crescută „imunitatea”?

Imunitatea ne crește prin imunizare care vine prin vaccinare așa cum se întâmplă la vaccinurile aflate pe viață, dar și prin trecerea prin afecțiunile uzuale cum ar fi rinofaringitele date de rinovirusuri.

  1. Imunitatea poate fi masurata?

Imunitatea se măsoară prin titrul de anticorpi măsurători extrem de speciale și riguroase care au niște limite de la care se consideră că un vaccin are este eficient la acel pacient.

În plus putem măsura imunitatea prin valoarea imunogramei având mereu în minte ca vârsta de nou născut este una particulară după care imunograma vorbește despre capacitatea organismului de a sintetiza anticorpi ( formașiuni de luptă contra microbilor).

  1. Sunt vitaminele sau tratamentele complementare funcţionale pentru o imunitate de fier?

Vitaminele au roluri funcționale în organism nu de a crește imunitatea ele au roluri de hrană (dacă vrei) pentru celula nervoasă, pentru ochi, pentru piele, dar nu ridică imunitatea propiu-zis.

  1. Poţi avea «imunitate» din naştere împotriva unor boli sau organismul trebuie ajutat?

Suntem curați la naștere dacă vrei ca o hărtie albă ce trebuie scrisă, avem capacitatea de a începe lupta și ea începe din primele clipe de la naștere când tractul digestiv devine colonizat ne scriem propria poveste fiecare boală prin care trecem sintetizează anticorpi.

  1. Vaccinarea creşte imunitatea în faţa bolilor? Se poate să o şi slăbească?

Vaccinarea crește imunitatea și ne va feri de bolile față de care ne vaccinăm. Există organisme care sunt imunodeficiente adică se nasc cu tulburări imunitare (nu pot să își sintetizeze anticorpii la valorile normale) și la acestea lupta este mai dificlă antibiotice puternice, administrare de imunoglobuline intravenoase. Dar și pe aceștia vaccinarea îi protejează căci stimulează sinteza de anticorpi.

  1. Care este rolul vaccinării în procesul de imunizare?

Vaccinarea este precum benzina pentru motorul imunizare, ea îi dă puterea îi pune informația la îndemână, i-o reamintește.

 

Ştiri